Foto: Reuters/Scanpix

ASV vadītās koalīcijas gaisa spēku uzlidojumā Sīrijā nogalināts džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") augsta ranga darbonis, kas tika uzskatīts par teroristu "informācijas ministru", piektdien paziņoja Pentagons.

Vails Adils Hasans Salmans al Faja nogalināts precīzā triecienā 7. septembrī netālu no Rakas – "Daesh"" "de facto" galvaspilsētas, sacīja Pentagona pārstāvis sakariem ar presi Pīters Kuks.

"Vails pārraudzīja teroristu propagandas video ražošanu, kuros redzama spīdzināšana un nāves sodu izpilde," norādīja Kuks, Vailu raksturojot kā "vienu no augstākajiem "Islāma valsts" līderiem" un 30. augustā nogalinātā grupējuma galvenā runasvīra Abu Muhameda al Adnani tuvu līdzgaitnieku.

"Mēs turpināsim strādāt ar mūsu koalīcijas partneriem, lai vairotu uzbrukuma tempu" operācijā un "Daesh" "sakautu pilnībā"," viņš piebilda.

"Daesh" kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!