Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas kustība "Goloss" ("Balss"), kas sabiedriskā kārtā uzmana Valsts domes vēlēšanu norisi, saņēmusi gandrīz 1500 signālus par pārkāpumiem balsošanā.

Kustība informē, ka lielākā daļa sūdzību saistītas ar speciālu cilvēku grupu atvešanu uz noteiktu iecirkni, ar vairāku biļetenu mešanu vēlēšanu urnās, par neaizzīmogotām urnām un novērotāju tiesību neievērošanu. Pārsvarā sūdzības pienākot no Krievijas galvaspilsētas Maskavas un Piemaskavas, kā arī Stavropoles, Krasnodaras, Sanktpēterburgas un Saratovas.

No visām sūdzībām nedaudz vairāk par 400 saņemtas telefoniski, bet pāri 1000 ziņu saņemts speciālajā aplikācijā "Pārkāpumu karte", ko izveidoja "Golos" aktīvisti.

Krievijā svētdien notikušajās parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi valdošā partija "Vienotā Krievija", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie provizoriskie rezultāti.

Saskaņā ar šiem rezultātiem, kas iegūti, saskaitot 10% nodoto biļetenu, "Vienotā Krievija" pēc partiju sarakstiem saņēmusi 45,95% balsu.

Valsts domes pilnvaru termiņš ir pieci gadi. Tajā ir 450 deputāti, un puse no tiem jeb 225 deputāti tiek ievēlēti pēc partiju sarakstiem, kuriem iekļūšanai domē ir jāpārvar 5% barjera, bet pārējie 225 deputāti - vienmandāta apgabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!