Foto: AFP/Scanpix

Totalitārās Ziemeļkorejas režīma viena no spilgtākajām iezīmēm ir vadoņa kults – bez līdera Kima Čenuna klātbūtnes nav iedomājams neviens svarīgākais valsts iekšējās dzīves notikums.

Tik pierasti ir Phenjanas oficiālo kanālu foto un video kadri, kuros Kims inspicē dažādas rūpnīcas, fermas un kolhozus, dodot tēvišķas norādes padotajiem, kuri pazemīgi pieraksta katru vadoņa izteikto vārdu mazos blociņos.

Jaunākie Ziemeļkorejas izplatītie attēli liecina, ka trešais Kimu dinastijas pārstāvis novērtējis rudens ražu – Kosanas augļu saimniecībā apskatījis ābolu birumu.

Savukārt pirms nedēļas Kims viesojies armijas pārvaldītā fermā Nr. 1116, kur aplūkojis brangi padevušās kukurūzas vālītes.

Šīs nebūt nav vienīgās reizes, kad Kims inspicējis ar pārtikas ražošanas nozari saistītus uzņēmumus.

Par spīti propagandas centieniem, kuras viens no virzieniem ir labas ražas un pārtikas pārpilnības demonstrēšana, Ziemeļkoreja ir viena no tām pasaules valstīm, kura nespēj bez ārējas palīdzības pabarot visus savus iedzīvotājus.

Tikmēr milzu līdzekļi tiek tērēti ballistisko raķešu un kodolieroču attīstīšanas programmai, kā dēļ valsts ir pakļauta starptrautiskām sankcijām, kas iedzīvotāju stāvokli neuzlabo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!