Foto: AP/Scanpix

Irānas prezidents Hasans Ruhani pirmdien ieradās Kubā vienas dienas oficiālā vizītē, lai, tiekoties ar revolūcijas līderi Fidelu Kastro un viņa brāli, valsts prezidentu Raulu Kastro, uzlabotu valstu savstarpējās attiecības, ziņo Irānas ziņu aģentūra "Alalam".

Ruhani ar Fidelu Kastro esot pārrunājis klimata pārmaiņu radītās problēmas attiecībā uz globālo pārtikas ražošanu, pieaugošo cilvēku skaitu uz planētas, pasaules miera sargāšanas nepieciešamību un jaunās paaudzes lielo lomu politisko, ekonomisko un sociālo problēmu risināšanā.

Savukārt, tiekoties ar Raulu Kastro, noslēgts saprašanās memorands, lai stiprinātu Kubas un Irānas sadarbību medicīnā. Ruhani pirms aizlidošanas arī izteicis cerību veicināt abu valstu aktīvāku ekonomisko sadarbību.

Jau augustā abas valstis vienojās veidot kopēju komisiju sadarbības veicināšanai ekonomikā un medicīnā. Irānas ārlietu ministrs šovasar apmeklēja Latīņameriku, lai stiprinātu saites ar šo reģionu.

Ruhani Kubā iegriezās pa ceļam no Venecuēlas, kur apmeklēja 17. Nepievienošanās kustības (NAM) samitu. NAM ir starptautiska organizācija, kuras 120 dalībvalstis nevēlas oficiāli iesaistīties kādā militārā blokā.

Irānas prezidents tālāk devās uz Ņujorku, lai otrdien piedalītos tur notiekošajā ANO Ģenerālasamblejas 71. sesijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!