Foto: Reuters/Scanpix

Kolumbijas pasažieru lidmašīnai bija pietuvojies Venecuēlas iznīcinātājs, kurš to pavadījis līdz tās izlidošanai no Venecuēlas gaisa telpas, sestdien paziņoja Kolumbijas valdība.

Kolumbijas aviokompānijas "Avianca" lidmašīna ar 200 pasažieriem piektdien lidoja no Madrides uz Bogotu, kad tās piloti ziņoja, ka ļoti tuvu atrodas cita lidmašīna, informēja Kolumbijas Aizsardzības ministrija.

Venecuēlas iznīcinātājs "Su" četras minūtes pavadīja šo pasažieru lidmašīnu. Nelielā attāluma starp abām lidmašīnām dēļ tika aktivizēta "Avianca" satiksmes sadursmju novēršanas sistēma, ziņoja Kolumbijas radiostacija "Blu Radio".

Pēc šī incidenta sazinājās abu valstu aizsardzības un ārlietu ministrijas. Venecuēlas valdība apstiprināja, ka šis incidents noticis, un solīja to izmeklēt, paziņoja Kolumbijas Aizsardzības ministrija.

Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss sestdien sacīja, ka šis incidents ir izsmelts un nav iemesla bažīties par lidojumu drošību.

"Avianca" sestdien paziņoja, ka pagaidām ir atcēlusi visus reisus uz Venecuēlu, kā arī mainījusi maršrutus reisiem uz Eiropu un no Eiropas, apejot Venecuēlas gaisa telpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!