Foto: Reuters/Scanpix
Pēc tam, kad Vācijas militārais pretizlūkošanas dienests (MAD) valsts bruņotajos spēkos atklājis 20 islāmistus, Vācijas valdība, sākot ar 2017. gadu, veiks drošības pārbaudi jauniesaucamo vidū, atsaucoties uz vietējiem medijiem, ziņo aģentūra "Reuters".

Šo skaitli apstiprināja dienesta preses pārstāvis, norādot, ka tiekot izmeklēti vēl 60 potenciāli gadījumi.

Likumprojekts, ko tuvākajā laikā izskatīs Vācijas parlamentā, sankcionēs visu jauniesaucamo pārbaudi, lai novērstu islāmiskā grupējuma "Daesh" pārstāvju iefiltrēšanos bruņotajos spēkos un ieroču iegūšanu, ziņo mediju grupa "Funke".

Pretizlūkošanas dienests esot saņēmis "zināmu skaitu" pieteikumu no cilvēkiem, kas vēloties dienēt tikai dažus mēnešus, toties izrādījuši lielu interesi par intensīvām ieroču un ekipējuma apmācībām, izteicies MAD pārstāvis.

MAD atsaucas uz "Daesh" paziņojumu internetā 2014. gadā, kurā aicināti grupējumam pievienoties personām ar militāru izglītību, kā arī likts sekotājiem apgūt šaušanu un ieročus.

Vācijas drošības iestādes ir mobilizētas pēc iespaidīgā bēgļu skaita, kas ieradušies valstī. Oktobra beigās Berlīnē tika arestēts kāds sīrietis aizdomās par piederību "Daesh", savukārt mēneša sākumā kāds no Sīrijas imigrantiem tika aizturēts par uzbrukuma plānošanu Berlīnē - viņa dzīvokli policija atrada sprāgstvielas.

Pērnā gada laikā Vācijā ir ieradušies nepilns miljons bēgļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!