Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa dēls Ēriks Tramps otrdien, nofotografējot un ietvītojot it kā savu vēlēšanu biļetenu, kurā balso par tēvu, iespējams, pārkāpis likumu, vēsta raidsabiedrība CNN.

"Tas ir neizmērojams gods – balsot par savu tēvu! Viņš veiks lielisku darbu ASV labā! #MakeAmericaGreatAgain," tvītojis Ēriks Tramps, ierakstam pievienojot attēlu, kurā it kā redzams viņa biļetens. Pēcāk gan tvīts un fotogrāfija no mikroblogošanas vietnes izņemti.

Saskaņā ar Ņujorkas štatu likumiem sava aizpildītā biļetena parādīšana kādam citam ir pārkāpums. Šis likums gan datējams ar 19. gadsimta izskaņu, tādēļ tajā nav minēts nekas par biļetenu atrādīšanu sociālajos tīklos.

Trampa kampaņas birojs pagaidām notikušo nav komentējis.

Tiesa gan, fotografēšana vēlēšanu iecirkņos un vai balsošanas kabīnē ir aizliegta arī citos štatos: Alabamā, Arizonā, Kalifornijā, Kolorādo, Floridā, Džordžijā, Ilinoisā, Aiovā, Merilendā, Mičiganā, Nevadā, Ziemeļkarolīnā, Tenesijā, Teksasā un Rietumvirdžīnijā.

Savukārt kāds Trampa atbalstītājs Virdžīnijas štatā vēlēšanu iecirknī ieradies ar ieroci pie jostas, sabiedējot citus vēlētājus.

"Kā vēlētāja es sajutos iebiedēta. Kad es un mans dēls devāmies ārā, dzirdēju, ka vīrietis ar ieroci saka: jūs balsojat par blēdīgo Hilariju," atceras vēlēšanu dalībniece Ērika Koti.

Saskaņā ar CNN vēstīto, jautājums par ieroču nēsāšanu publiskās vietās ir visai nesakārtots un ir štati, kuros tos nav aizliegts ienest arī vēlēšanu iecirkņos.

Ziņots, ka pirmie rezultāti būs zināmi naktī uz trešdienu, bet lasītājiem par aktuālajiem jaunumiem, faktiem un jaunākajiem rezultātiem iespējams sekot līdzi "Delfi" teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!