Foto: AP/Scanpix

Vairāki simti tūkstoši cilvēku sestdien atkal izgājuši Seulas ielās, pieprasot Dienvidkorejas prezidentes Pakas Geunhji atkāpšanos.

Liels skaits policistu rūpējas par to, lai neļautu demonstrantiem nokļūt līdz prezidentes pilij.

Paka izsaukusi sabiedrības sašutumu, ļaujot vienai no savām draudzenēm piekļūt valdības dokumentiem bez attiecīgas atļaujas saņemt klasificētu informāciju.

Demonstrācijas rīkotāji apgalvo, ka sestdienas protesta akcijā piedalījies miljons demonstrantu, taču saskaņā ar policijas aplēsēm viņu skaits sasniedzis 260 000.

Kā ziņots, prezidentes draudzene Čoja Sunsila apsūdzēta par mēģinājumu izspiest lielas naudas summas no lielākajiem Dienvidkorejas uzņēmumiem. Viņas ir aizturēta, pamatojoties uz apsūdzībām krāpšanā un varas ļaunprātīgā izmantošanā.

Šis skandāls ir iedragājis pilsoņu uzticību prezidentei, un atbalsts viņai noslīdējis līdz 5 %, kas ir rekordzems līmenis amatā esošam Dienvidkorejas prezidentam.

Lai atgūtu uzticību savai administrācijai, Paka ir nomainīja premjerministru un vēl divus ministru kabineta locekļus.

Lai gan šobrīd pašai Pakai kriminālapsūdzības vēl nedraud, taču viņai tuvu stāvoši avoti stāsta, ka pret prezidenti uzsākta izmeklēšana par iespējamo korupciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!