Foto: AFP/Scanpix
Priesteris, kura pazušana pagājušajā nedēļā Meksikas austrumdaļas pilsētā izraisīja protestus, svētdien atrasts dzīvs, tomēr ar ievainojumiem, kas liecina par spīdzināšanu, pavēstīja katoļu baznīca.

Tēvs Hosē Luiss Sančess Ruiss pēdējo reizi bija redzēts ceturtdien. Nākamajā dienā tika atklāts, ka viņa baznīcas durvis Verakrusas štata Katemako ir uzlauztas.

Viņa pazušana raisīja bažas, ka viņu piemeklējis tāds pats liktenis kā divus citus priesterus, kas septembrī Verakrusā divas dienas pēc nolaupīšanas tika atrasti miruši.

Kā svētdien paziņoja reģiona baznīcas vadība, 54 gadus vecais priesteris atrasts svētdien no rīta ar "manāmām spīdzināšanas pazīmēm".

Pēc priestera pazušanas pilsētas iedzīvotāji piektdien vakarā nobloķēja ceļus un rīkoja protestus. Sestdien protestētāji nodedzināja daļu pašvaldības biroju, arī viena policijas automašīna tika sadedzināta.

Priesterim tika izteikti draudi pēc tam, kad viņš bija sūdzējies par noziedzību Katemako.

Meksika priesteriem ir viena no bīstamākajām zemēm pasaulē. Kopš 2012.gada decembra, kad amatā stājās prezidents Enrike Penja-Njeto, Meksikā nogalināti 15 priesteri, liecina Katoļu multimediju centra dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!