Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidenta amatā ievēlētais Donalds Tramps sestdien aicināja Ņujorkas Brodvejas mūzikla "Hamiltons" trupu atvainoties par "naidīgo izturēšanos" izrādes vakarā Ričarda Rodžersa teātrī pret nākamo viceprezidentu Maiku Pensu.

Kad Penss piektdien ieradās teātra zālē, bija dzirdami gan atbalsta apliecinājumi, gan būjināšana. Pensam adresēta naidīga būjināšana skanēja arī izrādes gaitā.

Savukārt pēc izrādes noslēguma, kad aktieri iznāca paklanīties, viens no trupas dalībniekiem Brendons Viktors Diksons, rīkojoties ārkārtīgi neparasti, no skatuves vērsās ar uzrunu pie Pensa, kas tobrīd jau grasījās zāli pamest.

Būjināšana atskanēja arī tad, kad Diksons norādīja, ka zālē ir Penss.

"Mēs, dažādā Amerika, esam satraukti un noraizējušies, ka jūsu jaunā administrācija neaizsargās mūs, mūsu planētu, mūsu bērnus, mūsu vecākus un neaizstāvēs mūs, un neievēros mūs neatņemamās tiesības, kungs," vēršoties pie Pensa, sacīja Diksons.

"Mēs tiešām ceram, ka šī izrāde jūs iedvesmos ievērot amerikāņu vērtības un strādāt visu mūsu vārdā," viņš piebilda.

Savukārt Tramps tviterī norādīja, ka "izrādes "Hamiltons" trupa vakar vakarā izturējās ļoti rupji pret ļoti labu cilvēku". Teātrim "vienmēr ir jābūt drošai un īpašai vietai", viņš piebilda.

""Hamiltona" trupa vakar vakarā, kamerām mirdzot, naidīgi izturējās pret mūsu brīnišķīgo nākotnes viceprezidentu Maiku Pensu. Tas nedrīkstēja notikt," norādīja Tramps.

Populārais mūzikls jūnijā izcīnīja 11 apbalvojumus "Tony".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!