Foto: Reuters/Scanpix
Sprādzienos, kas sestdienas vakarā nogranduši Turcijas pilsētas Stambulas centrā, bojā gājuši 38 un ievainojumus guvuši 155 cilvēku, vēsta raidsabiedrība BBC.

Turcijas prezidents Radžeps Tajips Erdogans apstiprinājis bojā gājušo skaitu. "Pret mūsu drošības spēkiem un mūsu pilsoņiem pastrādāts terorakts," paudis Erdogans. Arī Turcijas Transporta ministrs Ahmets Arslans notikušo tviterī nosaucis par teroraktu.

Sprādzieni – viens spēcīgāks, otrs mazāks – ar nepilnas minūtes intervālu nogranduši pēc futbola spēlēs pie Besiktas futbola komandas stadiona. Pirmo, lielāko sprādzienu, izraisījusi sprāgstvielas piekrauta automašīna, pie "Vodafone" arēnas, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". Otrais sprādziens bijis spridzinātāja pašnāvnieka sarīkots un nograndis blakus parkam, brīdi, kad viņu ielenkuši policisti. Uzbrukumi notikuši divas stundas pēc futbola komandu "Besiktas" un "Bursaspor" spēles, kad fani stadionu jau bija pametuši.

Divi no bojāgājušajiem ir civiliedzīvotāji, bet pārējie – policisti. Lielākā daļa ievainoto ir policisti. Uzbrukuma mērķis bijis policistu mikroautobuss.

Seši no ievainotajiem ievietoti intensīvās terapijas nodaļā, informējis Turcijas iekšlietu ministrs Suleimans Soilu.

Saistībā ar notikušo arestētas desmit personas.

Turcijā izsludināta sēru diena.

Pēc notikuša policija bija noslēgusi visas ielas, kas ved uz stadionu, un evakuējusi tuvējo apkārti, vēsta raidsabiedrība "Al Jazeera". Atbildību par sprādzieniem pagaidām neviens nav uzņēmies.

"Tas bija kā elle. Liesmas cēlās debesīs. Es dzēru tēju kafejnīcā pie mošejas," "Reuters" pastāstījis notikušā aculiecinieks Omers Jilmazs, kurš sprādziena brīdi bijis kafejnīcā pretim arēnai. "Cilvēki slēpās zem galdiem, sievietes sāka raudāt. Futbola līdzjutēji, kuri dzēra tēju kafejnīcā, meklēja patvērumu, tas bija šausmīgi," viņš paudis.

Kāds tvitera lietotājs ievietojis video, kurā nejauši iemūžinājis sprādzienu.

Šogad Turcijā notikušas daudzas spridzināšanas, visbiežāk tās sarīkojuši kurdu nemiernieki un teroristiskā grupējuma "Daesh" kaujinieki. Tā kā šis uzbrukums bija vērsts pret likumsargiem, paredzams, ka galvenie aizdomās turamie būs tieši kurdu nemiernieki, kuri jau iepriekš uzbrukuši policijai, vēsta BBC.

Kurdu nemiernieki divreiz sarīkojuši sprādzienus Turcijas galvaspilsētā Ankarā, savukārt "Daesh" pašnāvnieki trīs reizes uzspridzinājušies Stambulā. Jūnijā teroraktā Stambulas Ataturka lidostā tika nogalināti 47 cilvēki, bet augustā, kāzās uzspridzinoties "Daesh" pašnāvniekam, tika izdzēstas 57 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!