Foto: AP/Scanpix
Stambulas Ataturka starptautiskajā lidostā policija aizturējusi divus ārzemju pilsoņus saistībā ar uzbrukumu Stambulas naktsklubam, informē britu raidsabiedrība "Sky News".

Abas aizturētās personas aizturētas brīdī, kad tās no lidmašīnas ieradušās Stambulas Ataturka starptautiskajā lidostā. Turcijas policija abus pilsoņus aizvedusi nopratināšanai, atsaucoties uz Turcijas medijiem, ziņo "Sky News".

Turcijas policija saistībā ar Jaungada naktī notikušo asiņaino uzbrukumu Stambulas naktsklubā "Reina", kur tika nogalināti 39 cilvēki, aizturējusi līdz šim brīdim 16 personas, norāda "Sky News".

Turcijas Iekšlietu ministrija savukārt paziņojusi, ka drošības dienesti no 26. decembra līdz 2. janvārim veikuši vērienīgu operāciju teroristu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieku identificēšanai.

Rezultātā aizdomās par kontaktiem ar džihādistiem aizturētas 147 personas, no kurām 25 pēc oficiālu apsūdzību izvirzīšanas arestētas.

Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā naktsklubā "Reina" jauno gadu sagaidījuši aptuveni 600 cilvēki, kad tajā ieskrējis uzbrucējs un sācis šaut pa izklaides iestādes apmeklētājiem.

Vismaz 39 cilvēki gāja bojā un 65 tika ievainoti. Policija sāka masīvu aizdomās turamo meklēšanas operāciju, bet atbildību par uzbrukumu pirmdien uzņēmās teroristu grupējums "Daesh".

Uzbrukums ildzis septiņas minūtes, kā pirmo nošaujot apsargu un vēl vienu cilvēku pie kluba ieejas. Apšaudes izraisītajā haosā uzbrucējs no notikuma vietas aizmuka. Atsaucoties uz avotiem policijā, turku mediji ziņo, ka uzbrucējs varētu būt bijis uzbeks vai kirgīzs.

Teroristu grupējums "Daesh", pret kuru Turcijas armija ar atsevišķu Sīrijas opozīcijas kustību kaujinieku palīdzību karo Sīrijas ziemeļos, jau iepriekš tika minēts kā visticamākais uzbrukuma rīkotājs vai iedvesmotājs.

Kluba īpašnieks medijiem norādījis, ka viņš jau iepriekš saņēmis brīdinājumus par iespējamu uzbrukumu no amerikāņu specdienestiem.

Pērnajā gadā džihādisti Turcijā sarīkojuši jau vismaz divus teroraktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!