Svētdien Jeruzalemē, Izraēlā, kāds palestīniešu kravas auto vadītājs iebraucis gājēju promenādē, nogalinot četrus un ievainojot vismaz 17 cilvēku, atsaucoties uz policijas un mediķu sniegto informāciju, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Automašīnas vadītājs nošauts. Policija uzbrucēju identificējusi kā palestīnieti no Jeruzalemes austrumiem. Viņš karavīriem uzbrucis brīdī, kad tie kāpuši ārā no autobusa.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju bojā gājušas trīs sievietes un viens vīrietis.

Vismaz divu ievainoto stāvoklis ir kritisks, informējuši mediķi.

Operatīvie dienesti notikušo nosaukuši par apzinātu uzbrukumu. Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņojis, ka uzbrucēju, iespējams, iedvesmojis teroristiskais grupējums "Daesh". "Mēs zinām uzbrucēja identitāti. Saskaņā ar visām zīmēm, viņš ir "Daesh" atbalstītājs," paudis premjers.

"Tas ir terorakts," Izraēlas radio paudis policijas pārstāvis, piebilstot, ka upuri "izmētāti pa ielu".

Uzbrukums noticis gājēju iecienītā promenādē, no kuras iespējams apskatīt Jeruzalemes vecpilsētu. Kā pastāstījis kāds notikušā aculiecinieks, šoferis ietriecies karavīru grupā. Karavīri atklājuši uguni, bet autovadītājs paguvis pabraukt atpakaļ un vēlreiz triekties virsū karavīriem, pirms viņš nāvējoši sašauts. "Viņi šāva uz viņu, līdz neitralizēja," teicis aculiecinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!