Foto: AFP/Scanpix
Irānas ārlietu ministrija, reaģējot uz Trampa parakstīto rīkojumu, kurā viņš aizliedz musulmaņiem no dažādām valstīm iebraukt ASV - solījusi atbildēt ar aizliegumu iebraukt ASV pilsoņiem Irānā, atsaucoties uz Irānas izplatīto paziņojumu, sestdien ziņo CNN.

Jau vēstīts, ka Irāna ir starp tām valstīm, kuras pilsoņiem uz 90 dienām ir aizliegts iebraukt ASV. Tramps parakstījis rīkojumu "Nācijas aizsardzība no ārzemju teroristu iekļūšanas Savienotajās Valstīs", kura ietvaros aptur vīzu izsniegšanu valstīm, kurās dzīvo musulmaņi.

Vīzas netiks izsniegtas cilvēkiem no Irānas, Irākas, Jemenas, Lībijas, kā arī Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

"ASV lēmums ierobežot ceļošanu musulmaņiem uz ASV, ir apvainojums Islāma valstīm, kā arī lielajai Irānas nācijai," teikts paziņojumā.

"Par spīti tam, ka tas darīts, lai apkarotu terorismu un saglabātu ASV iedzīvotājiem drošu vidi, šis lēmums tiks ierakstīts vēsturē kā lielākā dāvana ekstrēmistiem un viņu atbalstītājiem," atsaucoties uz paziņojumu, vēsta CNN.

Vēstīts, ka Tramps ceremonijā Pentagonā, kas tika rīkota par godu jaunā aizsardzības ministra Džeimsa Matisa zvēresta nodošanai, parakstījis "Nācijas aizsardzība no ārzemju teroristu iekļūšanas Savienotajās Valstīs", kas ietver arī jaunos aizliegumus.

Tramps norādījis, ka tā ir daļa no jaunajiem drošības pasākumiem, lai "atstātu ārpus ASV teritorijas radikālos islāma teroristus", vēsta BBC.

Tāpat jaunais rīkojums arī paredz uz četriem mēnešiem apturēt ASV programmu bēgļu izmitināšanai.

Pilsonisko brīvību grupas jau ir paspējušas nosodīt Trampa parakstīto rīkojumu, argumentējot, ka Sīrijas bēgļiem nav saistības ar radikālajiem islāma teroristiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!