Četrgadīgā puisēna Matiasa nāvē vainojamie vecāki izmeklētājiem sarūpējuši jaunas versijas par notikušo - viņi zēna nāvē vaino viens otru, informē "Delfi.lt".

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā aizdomās par četrus gadus veca bērna nāvi Lietuvā aizturēta puisēna māte un patēvs. Incidents norisinājies 25. janvārī.

Iepriekš "Delfi.lt" vēstīja, ka abi vecāki bērnu sākuši pērt ap pulksten 10 no rīta. Māte un viņas 27 gadus vecais partneris bijuši nikni, ka četrus gadus vecais bērns nav spējis izrunāt ciparu nosaukumus, tāpēc viņi nolēmuši bērnu sist.

Sākotnēji puisēna māte Monika, kas neieradās uz sava bērna bērēm, notikušajā aizstāvēja savu dzīvesbiedru Ģediminu Konteni, kā arī norādīja, ka notikušais ir viņas vaina. Tagad viņas nostāja pret dzīvesbiedru ir mainījusies, atsaucoties uz prokurora Vitauta Gatavecka sacīto, ziņo "Delfi.lt".

23 gadus vecā sieviete tagad prokuroriem atklājusi, ka dzīvesbiedrs sitis ne tikai puiku, bet arī viņu. Tiesa, kā atzīmē medijs, sievietes apgalvojumiem neesot pierādījumu, jo viņa neesot vērsusies pie ārstiem, kā arī ziņojusi par to, ka Kontenis sit viņas bērnu.

Abi aizdomās turētie prokuroriem stāstījuši, ka diena iesākusies pavisam parasti. Matiass esot mācījies skaitļus, bet viņam daudzu skaitļu izrunāšana sagādājusi grūtības. Tas zēna vecākos izraisījis agresiju. Medijs gan skaidro, notikušā versijas abiem pieaugušajiem atšķiroties.

Puisēna patēvs Kontjanis noliedz, ka būtu sitis bērnu. Savukārt ārsti uzsvēruši, ka sitieni pa bērnu izdarīti ne tikai ar rokām, bet arī ar dažādiem priekšmetiem. Kontjanis atzinies, ka bērnu sitis ar siksnu un telefona lādētāju. "Kontjanis norāda, ka ne visu atceroties," portālam "Delfi.lt' sacīja prokurors. Bērna patēvs apgalvojot, ka arī puisēna māte situsi savu bērnu, bet viņa tagad to noliedz.

"Delfi.lt" informē, ka abu vecāku uzvedība liekot aizdomāties par viņu psihisko un garīgo veselības stāvokli. Konstatēts, ka abi vecāki nebija lietojuši alkoholu, bet pagaidām tiek gaidīta ekspertīze, kurā noteiks, vai abi nebūs lietojuši narkotikas.

Kontjanis iepriekš sodīts par narkotiku tirdzniecību, bet viņš apgalvo, ka notikuma dienā bijis skaidrā. Patēvs uzsver, ka viņu tajā dienā piemeklējusi dusmu un psihozes lēkme. Līdz šim viņš par tādām lēkmēm sūdzējies nebija.

Medijs arī atzīmē, ka pagaidām lielākās aizdomas krīt tieši uz Kontjani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!