Foto: LETA

Lietuvas Tieslietu ministrija nav atļāvusi Pirmajam Baltijas kanālam (PBK) izmantot Lietuvas vārdu raidījumu "Lietuvas laikas" un "Ļitovskoe vremja" nosaukumos, vēsta portāls "Delfi.lt".

Tāds lēmums pieņemts, ņemot vērā īpašas komisijas un Lietuvas TV un radio komisijas (LKTRV) secinājumus, kuros norādīts, ka Latvijā reģistrētais PBK neievēro Lietuvas likumus, nesadarbojas ar LKTRV, izplata pretvalstisku propagandu un realitātei neatbilstošu informāciju par 1991. gada 13. janvāra notikumiem.

"Mēs redzam centienus izplatīt dezinformāciju par notikumiem Lietuvā, noniecināt, izkropļot neatkarīgās Lietuvas vēsturi, kurai daudzi no mums bija liecinieki. Diemžēl, šī kanāla programmu saturs vairumā jautājumu atkārto pret Lietuvu naidīgu propagandu," paziņoja tieslietu ministre Milda Vaiņute.

Atļauja izmantot Lietuvas valsts simboliku preču zīmē vai dizainā tiek izsniegta, ja pieprasītājs pierāda, kā pārstāv Lietuvas intereses, ir valsts pārstāvis, kas popularizē Lietuvas prestižu, vai veic valsts ekonomikai, politikai, zinātnei vai kultūrai svarīgu darbu.

PBK pieteikums nav atbildis nevienam no šiem kritērijiem. PBK pieder Lielbritānijā reģistrētai kompānijai "Baltic Media Aliance", kurai pieder arī TV kanāli "REN TV Baltic", RBK un "NTV Mir Lithuania". Visu šo kanālu darbībā LKTRV ir konstatējusi pārkāpumus un noteikusi sankcijas pret tiem, ziņo "Delfi.lt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!