Foto: AFP/Scanpix

Baltā nama nacionālās drošības padomnieka Maikla Flinna atkāpšanās no amata ir "satraucoša pašreizējā nacionālās drošības aparāta disfunkcijas pazīme", otrdien brīdināja ASV Senāta Bruņoto spēku komitejas priekšsēdētājs Džons Makeins.

Flinna atkāpšanās saistībā ar atklātībā nonākušo informāciju, ka viņš decembrī apspriedis sankciju režīmu ar Krievijas vēstnieku, raisa "tālākus jautājumus par Trampa administrācijas nodomiem Vladimira Putina Krievijas virzienā", norādīja Arizonas senators.

ASV ir "jāpatur spēkā Krievijai noteiktās sankcijas tik ilgi, kamēr tā turpināt pārkāpt Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti", uzsvēra Makeins.

Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flinns pirmdien atkāpies no amata, paziņojis Baltais nams. Flinns atkāpies no amata, jo sniedzis maldinošu informāciju par saviem kontaktiem ar Krievijas amatpersonām.

Baltais nams jau paziņojis, ka nacionālās drošības padomnieka pienākumu pildīšanu Tramps uzticējis atvaļinātajam ģenerālleitnantam Džozefam Kelogam.

Šis ir pirmais gadījums ASV vēsturē, kad tik drīz pēc administrācijas izveidošanas nācies demisionēt prezidenta padomniekam nacionālās drošības jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!