Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam, kad Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans izteicis draudus Nīderlandei, tā brīdinājusi savas valsts iedzīvotājus par ceļošanu uz Turciju, informē britu raidsabiedrība BBC.

Pirmdien Nīderlandes Ārlietu ministrija izsludināja brīdinājumu ceļotājiem, kas vēlas doties uz Turciju. Paziņojumā norādīts par abu valstu diplomātisko saspīlējumu, kas radusies šajās dienās.

Tāpat ministrija aicinājusi neuzturēties iedzīvotājus vietās, kur ir lieli cilvēku pūļi un pārpildītas vietas.

Jau ziņots, ka Erdogans jau sestdien piedraudēja atmaksāt Nīderlandei, nosaucot nīderlandiešus par "fašistiem, nacistu pēctečiem, kas neko nesaprot no politikas vai starptautiskās diplomātijas". "Jūs varat neuzņemt mūsu ministra lidmašīnu cik tik gribat, bet paskatīsimies, kā jūsu lidmašīnas tagad ieradīsies Turcijā," viņš paziņoja mītiņā Stambulā.

Domājot Nīderlandē gaidāmās parlamenta vēlēšanas, Erdogans svētdien paziņoja, ka Nīderlandei nāksies samaksāt, ja tā upurēs valstu divpusējās attiecības vēlēšanu vārdā.

Jau vēstīts, ka Turcijas ģimeņu lietu ministre Fatma Betila Sajana Kaja sestdien netika ielaista Turcijas konsulātā Roterdamā, un pēc vairākas stundas ilgām sarunām viņa tika izraidīta no Nīderlandes un eskortēta atpakaļ uz Vācijas robežu.

Sākotnēji bija plānots, ka kampaņas mītiņā pie Turcijas konsulāta Roterdamā sestdien uzstāsies Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu, bet Nīderlandes valdība anulēja nolaišanās atļauju viņa lidmašīnai, norādot uz "apdraudējumu sabiedriskajai kārtībai un drošībai".

Attiecības starp Turciju un Eiropas valstīm ir pasliktinājušās saistībā ar Eiropas pilsētās plānotiem mītiņiem, kuros Turcijas ministri aģitētu tur dzīvojošos Turcijas pilsoņus 16. aprīlī gaidāmā referendumā balsot par Turcijas prezidenta pilnvaru paplašināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!