Foto: AP/Scanpix
Krievijā Pievolgas reģiona Samaras pilsētas policijas iecirknī piekauti divi opozicionāra Alekseja Navaļnija priekšvēlēšanu štāba darbinieki, sociālajā tīklā "Facebook" pavēstījusi štāba vadītāja Jekaterina Gerasimova.

Aktīvistam Jegoram Alašejevam uz krūšu kurvja ir sasitums, bet uz kakla - žņaugšanas pēdas. Aktīvistam Maksimam Dementjevam savukārt ir sasitums krusta kaula rajonā, kā arī, iespējams, smadzeņu satricinājums, norādīja Gerasimova.

Alašejevs un Dementjevs aizturēti svētdien, kad viņi devušies uz nesankcionēto mītiņu, kurā pausts protests pret sociālo izmaksu samazināšanu pensionāriem, kā arī pieprasīta Samaras apgabala gubernatora Nikolaja Merkuškina atkāpšanās.

Alašejeva aizturēšana:

Нашего активиста Егора Алашеева задержали вот так pic.twitter.com/NBjx1pThGK

— Штаб Навального|СМР (@teamnavalny_smr) April 2, 2017


Atbilstoši vietējo mediju ziņām protesta akcijā piedalījās aptuveni 400 cilvēku.

26. martā protesta akcijas pret valdības korupciju notika Maskavā, Sanktpēterburgā, kā arī vairākos desmitos citu Krievijas pilsētu. Protesta akcijas Maskavas centrā noslēdzās ar dalībnieku masveida aizturēšanu. Akcijā Tveras ielā un tai līdzās esošajās ielās piedalījās aptuveni 30 000 cilvēku, vairāk nekā 1000 tika aizturēts.

26. aprīļa pretkorupcijas protestu galvenais iedvesmotājs un organizētājs bija Navaļnijs, kurš pats šobrīd atrodas administratīvajā arestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!