Foto: Reuters/Scanpix

Totalitārajai Ziemeļkorejai jau tagad varētu būt spējas raidīt ar nervu gāzi zarīnu pildītas raķetes, atsaucoties uz Japānas premjera Šinzo Abes paziņojumu, ziņo raidsabiedrība CNN.

"Drošības situācija ap mūsu valsti kļūst arvien nopietnāka. Mēs tikko runājām par Sīriju. Bet pastāv iespēja, ka Ziemeļkoreja jau tagad ir spējīga iepildīt zarīnu kaujas galviņās un veikt uzbrukumu," ceturtdien paziņoja ministrs.

Abe gan nepaskaidroja, kas viņam licis spekulēt, ka Ziemeļkorejai varētu būt šādas ķīmisko uzbrukumu spējas.

Premjera paziņojums izskan laikā, kad pastiprinās runas par to, ka Phenjana gatavojas savam sestajam kodolizmēģinājumam, par ko liecina no satelītiem fiksētas aktivitātes kodolobjektā.

Tāpat ir pieaugusi spriedze Phenjanas un Vašingtonas attiecībās, pastāvot bažām par Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumiem un kodolprogrammu. ASV uz Korejas pussalu ir nosūtījusi karakuģu grupu un prezidents Donalds Tramps brīdināja, ka ASV ar vai bez Ķīnas palīdzības atrisinās problēmas ar šo valsti.

Phenjana savukārt ir piedraudējusi ar kodoluzbrukumu, ja ASV veiks kādu agresiju.

Ziemeļkoreja kopš 2006. gada ir veikusi piecus kodolizmēģinājumus un turpina strādāt pie ballistiskajām raķetēm. Pietiekami mazas kodolgalviņas izstrāde reizē ar raķešu spēju dotu Phenjanai iespēju apdraudēt savus kaimiņus un citas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!