Teroristu grupējuma "Daesh" uzbrukumā Sīrijas ziemeļaustrumos bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 46 cilvēkiem, otrdien ziņoja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Iepriekš bija ziņots par 32 nogalinātajiem.

Uzbrukums kurdu slepenpolicijas štābam notika otrdienas rītā Radžmalsalibi ciematā, kur atrodas arī nometne cilvēkiem, kas aizbēguši no "Daesh" kontrolētajām teritorijām Sīrijā un Irākā. Tika nogalināts 31 civiliedzīvotājs, tai skaitā sievietes, bērni un irākiešu bēgļi, un vēl 15 cilvēki, galvenokārt kurdu kaujinieki no ASV atbalstītā grupējuma "Sīrijas Demokrātiskie spēki".

Uzbrukumā vispirms uzspridzinājās pieci teroristi pašnāvnieki, bet pēc tam notika smagas sadursmes starp džihādistiem un ASV atbalstītajiem kurdu vadītajiem kaujiniekiem, kas Sīrijā cīnās pret "Daesh".

"Daesh" propagandas atzars "Amaq" ziņoja, ka 16 "Daesh" kaujinieki sarīkojuši uzbrukumu kurdu posteņiem, nogalinot vai ievainojot desmitiem cilvēku. Džihādisti sarīkojuši četrus uzbrukumus Šadadi pilsētā, vēršoties galvenokārt pret militāriem posteņiem, citi džihādisti īstenojuši uzbrukumus Hariri ciemā un sestā vienība uzbrukusi kazarmām Radžmalsalibi ciematā.

SOHR ziņoja, ka šie uzbrucēji var būt ieradušies no Irākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!