Foto: Publicitātes foto

Teroristu grupējums "Daesh" publiskojis video ar galvas nogriešanu vīrietim, kas esot Krievijas izlūkdienesta aģents, paziņojusi ASV bāzētā ekstrēmistu vietņu novērošanas grupa SITE.

Krievijas Aizsardzības ministrija noraidījusi ziņas, ka Sīrijā sagūstīta un nogalināta Krievijas militārpersona.

"Visas Krievijas bruņoto spēku Sīrijas grupas militārpersonas ir dzīvas, veselas un savu apakšnodaļu sastāvos izpilda uzdevumus cīņai ar starptautisko terorismu. Nosodījumu izraisa atsevišķu mediju darbība, kuri regulāri tiražē starptautisko teroristisko grupējumu dezinformāciju," teikts ministrijas paziņojumā.

"Daesh" internetā publiskotajā 12 minūšu garajā video redzams vīrietis melnās drēbēs, nometies uz ceļiem tuksnešainā apvidū. Viņš krievu valodā aicina citus Krievijas aģentus padoties.

"Daesh" video apgalvo, ka Krievijas aģents sagūstīts Sīrijā. "Šis idiots ticēja savas valsts solījumam nepamest viņu, ja viņš tiks sagūstīts," video saka gūsteknis, pirms viņam tiek nogriezta galva.

Foto: Kadrs no video

Video autentiskums nav apstiprināts. Arī nogalinātais vīrietis nav identificēts un nav zināms, kurā vietā slepkavība notikusi.

Krievijas spēki Sīrijas pilsoņkarā atbalsta prezidenta Bašara al Asada armiju, kas cīnās pret mērenajiem opozīcijas kaujiniekiem, kā arī džihādistiem. Video "Daesh" apgalvo, ka tajā redzamas ainas pēc Krievijas uzlidojumiem Sīrijā.

Krievijas Aizsardzības ministrijas publiskotā informācija liecina, ka kopš Krievijas iesaistīšanās Sīrijas konfliktā 2015. gada septembrī nogalināti 30 Krievijas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!