Foto: Reuters/Scanpix

Kristiešu sektas kaujinieki uzbrukuši cietumam Kongo Demokrātiskās Republikas galvaspilsētā Kinšasā, atbrīvojot no ieslodzījuma savu līderi un 50 citus cietumniekus, vēsta raidsabiedrība BBC.

""Bundu dia Kongo" sekotāji rītausmā uzbruka Makalas cietumam un atbrīvoja aptuveni 50 ieslodzītos, tostarp savu guru Nemundu Nsemi," par notikušo paziņoja valdības runasvīrs Lamberts Mende.

Foto: Reuters/Scanpix

Uzbrukuma laikā skanējuši šāvieni un aizdedzinātas automašīnas, aculiecinieki stāsta, ka likumsargi nošāvuši vairākus cietumniekus. Drošības spēki sākuši operāciju bēgļu notveršanai.

Nsemi ir kristiešu reliģiskās kustības "Bundu dia Kongo" pašpasludinātais pravietis un līderis. Kustība iestājas par monarhijas – kādreizējās Kongo karalistes – atjaunošanu.

Nsemi, kurš tolaik bija parlamenta deputāts, kopā ar savām trim sievām un dēlu tika arestēs martā, kad pēc savu sekotāju un policijas sadursmēm viņš tika apsūdzēts par musināšanu uz vardarbību.

Foto: AP/Scanpix

Bijušais ķīmijas profesors Nsemi apgalvo, ka 1969. gadā ir saņēmis atklāsmi no "Kongo erceņģeļa". 1986. gadā viņš nodibināja "Bundu dia Kongo" (BDI) kustību, kas vēlas atjaunot Kongo karalisti – monarhiju četru mūsdienu Āfrikas valstu teritorijā.

Kustības atbalstītāji ir iesaistījušies vardarbīgās sadursmēs ar likumsargiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!