Vīrietis, kurš Taimskvērā, Ņujorkā, ar automašīnu iebraucis gājējos, dzirdējis balsis, atsaucoties uz tiesībsargājošām iestādēm, piektdien raksta britu raidsabiedrība BBC.

Jau ziņots, ka Ņujorkas Taimskvērā ceturtdien gājējos ietriekusies automašīna. Automašīna uzbraukusi uz cilvēku pārpildītas ietves, nogalinot 18 gadus jaunu sievieti un ievainojot 22 personas.

Automašīnas vadītājs - bijušais karavīrs un ASV pilsonis - ir aizturēts. 26 gadus vecais vadītājs Ričards Rojass tiek turēts aizdomās par auto vadīšanu neatbilstošā stāvoklī, tiek pārbaudīts, vai viņš nav bijis alkohola reibumā. Incidents netiek saistīts ar teroraktu.

Patlaban 26 gadus vecais kara veterāns, kurš jau iepriekš divreiz aizturēts par braukšanu dzērumā, ir apcietināts.

Atsaucoties uz ziņu aģentūras AP avotiem, BBC skaidro, ka jaunietis bija plānojis iet bojā. "Jums vajadzēja mani nošaut. Es gribēju viņus nogalināt," tā pēc aizturēšanas esot apgalvojis Rojass.

Notikušais bijis ļoti līdzīgs gadījumiem Londonā, Nicā un Berlīnē, kura automašīna lielā ātrumā iebraukusi cilvēku pūlī, taču Ņujorkas mērs apgalvojis, ka "nav indikāciju", ka arī šis bijis terorakts.

Policija uzskata, ka Rojass bija lietojis sintētisko marihuānu – K2. Sākotnējās analīzes noraidīja alkohola klātbūtni Rojasa organismā, bet apstiprināja, ka lietotas narkotikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!