Sestdien, 3. jūnijā, Londonā automašīna ietriekusies gājēju pūlī uz Londonas tilta, bet tad auto esošie uzbrucēji sadūruši vairākus cilvēkus. Uzbrukumā dzīvību zaudējuši septiņi cilvēki, bet uzbrucējus nošāvusi policija, informē britu raidsabiedrība BBC.

Britu raidsabiedrība precizē, ka ap pulksten 22 cilvēkos uz Londonas tilta ietriekusies automašīna, bet tad no tās izkāpuši uzbrucēji, kuri sadūruši vairākus cilvēkus "Borough Market" tirgus apkaimē.

Policija uzbrukumu izmeklē kā teroraktu, norāda BBC. Uzbrucējus policija nošāva astoņas minūtes pēc izsaukuma saņemšanas.

Uzbrukumos ievainoti 48 cilvēki. Lai gan sākotnēji izskatījies, ka uzbrucēji bruņojušies arī ar sprāgstvielu vestēm, vēlāk noskaidrots, ka tās bijušas butaforijas.

BBC reportiere Holija Džonesa, kas incidenta laikā atradusies uz tilta, norāda, ka automašīnu vadījis vīrietis. Viņa pieļauj, ka transportlīdzekļa ātrums uz tilta varētu būt aptuveni 80 km/h. Džonesa arī pastāstīja, ka transporta līdzeklis bija uzbraucis uz tilta no Londonas centra puses un braucis Temzas upes dienvidu krasta virzienā.

Viņa informēja, ka mašīna notriekusi vismaz piecus cilvēkus. Reportiere atzīmēja, ka transporta līdzekļa vadītāju arestējusi policija. Viņš tika saslēgts rokudzelžos.

Daži aculiecinieki ziņo, ka notikuma vietā bija dzirdami šāvieni, ziņo BBC.

Neilgi pēc incidenta policija saņēmusi izsaukumu uz "Vauxhall" apgabalu Londonas dienvidrietumos, tomēr izrādījies, ka izsaukums nav saistīts ar teroraktu, ziņo "The Guardian".

Saistībā ar notikumiem Londonā "Facebook" ir ieviesis drošības pārbaudi, kuras laikā Londonā esošajiem cilvēkiem jānoklikšķina poga, ka viņi ir drošībā.

Reports of a terrorist attack Again. Stay safe people #LondonBridge #London pic.twitter.com/iMaxPfo86L— Dan Sartorius® (@ITZDANNNO) 3. Juni 2017

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!