Foto: AP/Scanpix

ASV spēki svētdien saziņā ar Somālijas īpašo uzdevumu vienībām devuši triecienu radikālo islāmistu grupējumam "Shabaab" (titulbildē), kas ir saistīts ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda", paziņojis Pentagons.

Tas norādījis, ka operācija, kas notikusi aptuveni 300 kilometrus uz dienvidrietumiem no Somālijas galvaspilsētas Mogadīšo, bijusi "tieša atbilde uz "Shabaab" darbību, tai skaitā uz nesenajiem uzbrukumiem Somālijas spēkiem".

Somālijas prezidents Mohameds Abdullahi Mohameds savukārt pavēstījis, ka īpašo uzdevumu vienības piedalījušās sekmīgā triecienā pret grupējuma mācību centru netālu no Sakovas, kur islāmisti "parasti gatavojušies vardarbīgām operācijām".

Pentagona paziņojumā uzsvērts, ka trieciens veikts saskaņā ar ASV prezidenta Donalda Trampa martā doto pilnvarojumu amerikāņu spēkiem "veikt likumīgas darbības pret "Shabaab" noteiktā ģeogrāfiskā aktīvas karadarbības rajonā, atbalstot partneru spēkus Somālijā."

Ne vienā, ne otrā paziņojumā nav runāts par trieciena upuriem.

ASV īpašo uzdevumu vienības izvietotas Somālijā jau vairākus gadus. Uzbrukumos "Shabaab" komandieriem un kaujiniekiem amerikāņi izmantojuši arī bezpilota lidmašīnas un raķetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!