Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bēdīgi slavenais Padomju Savienības līderis Josifs Staļins bija dievišķais kalps, kurš nosūtīts sodīt par boļševiku revolūciju un tā dēvēto "sarkano teroru" atbildīgos cilvēkus, savā "Facebook" kontā paziņojis bijušais Krievijas Pareizticīgo Baznīcas patriarhāta runasvīrs, arhipriesteris Vsevolods Čaplins, raksta "Meduza".

Viņš ar šādu paziņojumu nācis klajā, reaģējot uz tirānam par godu atjaunoto piemiņas plāksni pie Kutafinas Maskavas Tiesību universitātes ēkas, kā arī neseno pētījumu, kurā Krievijas iedzīvotāji kārtējo reizi Staļinu atzinuši par visu laiku ievērojamāko personu. Krievijas Pareizticīgās baznīcas pārstāvis uzskata, ka tas skaidri iezīmē krievu vēlmi pēc "stingrās rokas", kas, viņaprāt, arī esot nepieciešama Krievijas nākotnei.

"Jā, Staļins bija ateists, vismaz lielāko daļu savas dzīves. Un jā, viņš ir atbildīgs par daudzu nevainīgu cilvēku nāvi, īpaši zemnieku, kazaku un garīdznieku. Bet viņš bija Dieva pātaga pret asiņainajiem revolūcijas un "sarkanā terora" autoriem. Nelabprātīgs (vai varbūt labprātīgs) Dieva kalps – "atriebējs un soda nesējs tam, kas dara ļaunu" (Romiešiem 13:4) kā Romas imperatori, kristietības vajātāji," Čaplins raksta.

Viņš arī apgalvo, ka krievi, kuri šodien bīstas Staļina vārda, esot "bioloģiskie, ideoloģiskie un garīgie" Staļina iznīcināto slepkavu pēcteči.

Čaplins, kurš no 2009. līdz 2015. gadam bija visas Krievijas Pareizticīgās baznīcas runasvīrs, "Facebook" ierakstā arī paziņojis, ka "taisnībai atkal nepieciešama stingras rokas vadība," skaidrojot, ka valsts nākotnei nepieciešama kristietība, ne bezdievīga revolūcija.

Savulaik arhipriesteris no runasvīra amata atstādināts, jo viņam bijušas uzskatu atšķirības ar patriarhu Kirilu. "Teicu, ka mums ir jābūt kritiskākiem pret amorālajām darbībām, ko veic autoritātes," savulaik viņš skaidroja pēc amata zaudēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!