Foto: AP/Scanpix
Itālijā aizturēti 114 cilvēki, kas tiek turēti aizdomās par piederību organizētās noziedzības sindikātam "Ndrangheta", otrdien paziņojusi policija.

Aizdomās turamo aizturēšanā piedalījās vairāk nekā 1000 policistu, tika izmantoti helikopteri un policijas suņi. Kopumā tika izdoti orderi 116 cilvēku aizturēšanai, bet divus policijai neizdevās notvert. Policija atklāja, ka operācija vērsta pret vairāk nekā 20 mafijas ģimenēm Kalabrijas reģionā, kas ir "Ndrangheta" dzimtais apvidus.

Policija paziņoja, ka tai izdevies dot milzīgu triecienu "Ndrangheta" sirdī. Itālijas mafijas apkarošanas prokurora Franko Roberti ikgadējā ziņojumā, kas tika prezentēts pirms divām nedēļām, teikts, ka "Ndrangheta" iefiltrējusies visos galvenajos Itālijas sabiedrības sektoros un nostiprinājusies arī ārzemēs, tostarp Vācijā, ASV, Austrālijā un Kanādā.

Izmeklēšanā, kas noveda pie aizturēšanām, atklājās, ka "Ndrangheta" kontrolētajos apgabalos pastāv paralēlās tiesas strīdu nokārtošanai un mafijas organizācija iefiltrējusies arī vairākos valsts pasūtījumos, tostarp tiesas nama celtniecībā.

Video, ko policija nodevusi Itālijas medijiem, fiksēts sarunu ieraksts, kurā viens no aizturētajiem Roko Morabito lielās, ka viņš ir valsts, viņš ir mafija, turklāt nevis kaut kāda zema līmeņa mafija, bet oriģinālā.

Policija īstenojusi operāciju arī pret Sicīlijas mafijas grupējumu "Cosa Nostra" un aizturējusi 54 šī grupējuma locekļus. "Šie rezultāti atspoguļo policijas un tiesnešu lielos pūliņu katru dienu, lai cīnītos pret visu veidu noziedzību mūsu teritorijā," komentējot abas policijas operācijas, paziņoja Itālijas iekšlietu ministrs Marko Minniti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!