Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tropiskā vētra "Lidija" ("Lidia") ir prasījusi vismaz četru cilvēku dzīvības Meksikā, kad tā plosījās Lejaskalifornijas pussalā, sagraujot infrastruktūru un mājokļus, piektdien paziņoja varas iestādes.

Divi cilvēki gāja bojā no elektrošoka. Vēl divi cilvēki, tai skaitā viens bērns, noslīka, mēģinot šķērsot trakojošu straumi, paziņoja ārkārtas situāciju aģentūra.

"Lidija" kopš trešdienas ir piemeklējusi Meksikas Klusā okeāna piekrasti un arī valsts iekšzemi pat līdz galvaspilsētai Mehiko, atnesot stipru lietu.

Piektdienas rītā vētra sasniedza sauszemi Lejaskalifornijas pussalā, kur atrodas pludmales kūrortu josla Loskabosa, un sāka lēni pārvietoties pa šo pussalu.

"Lidijas" vēju maksimālais stiprums ir 26 metri sekundē. Ir gaidāms, ka Lejaskalifornijas pussalā nolīs 15 līdz 30 centimetri lietus, pirms šī vētra sestdienas vakarā atstās pussalu un kļūs vājāka, prognozēja ASV Nacionālais orkānu centrs.

Tūristi tika evakuēti no pludmales kūrortpilsētām Kabo Sanlukasas un Sanhosē del Kabo un tika aizvesti uz varas iestāžu izveidotām patvertnēm.

Apmēram 1000 cilvēku meklēja patvērumu patvertnēs Lejaskalifornijas štata galvaspilsētā Lapasā, un vēl 3000 to darīja kūrortu joslā Loskabosā.

Mehiko pilsētā "Lidijas" izraisītas lietusgāzes dēļ starptautiskā lidosta trešdienas vakarā atcēla 18 reisus un novirzīja citur 40 ienākošos reisus. Ceturtdien lietusgāzes izraisīja lielu iegruvumu vienā no Mehiko centra ielām, radot vismaz 10 metrus platu un septiņus metrus dziļu plaisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!