Foto: AP/Scanpix

Kādam vīrietim nāksies pavadīt gadu cietumā, jo viņš pēc Mančestras terorakta "Facebook" bija ierakstījis aicinājumu nogalināt visus musulmaņus, ceturtdien vēsta britu raidsabiedrība "Sky News".

Kīgens Jekovlevs aicinājumu bija publicējis neilgi pēc tam, kad terorists - pašnāvnieks sarīkoja teroraktu Mančestras arēnā, kurā bojā gāja vismaz 22 cilvēki, bet vairāk nekā 50 tika ievainoti.

Savā ierakstā viņš ne tikai izteicis līdzjūtību cietušajiem, bet arī mudinājis nogalināt visus musulmaņus, vēsta "Sky News". "Neļausim viņiem ienākt mūsu valstī, bet nogalināsim katru musulmani," teikts ierakstā.

Pēc kāda laika viņa ieraksts ticis izņemts no "Facebook". Tiesā tika atzīts, ka šis ieraksts ir naida pilns, kā arī varējis izraisīt nopietnas bailes musulmaņu kopienai.

Ziņots, ka 22. maija vakarā Mančestras arēnā dziedātājas Grandes koncerta laikā notikušo sprādzienu sarīkojis pašnāvnieks - spridzinātājs ar mājas apstākļos izgatavotu spridzekli, vēsta raidsabiedrība BBC. Vīrietis identificēts kā 22 gadus vecais Salmans Abedi, otrdienas paziņoja policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!