Kamēr eksotisko salu iedzīvotāji, tuvojoties vētrai "Irma", pārsvarā meklēja glābiņu augstākos apvidos, drošākās salās vai valdības izveidotos patvērumu centros, bet liela daļa atpūtnieku devās mājās, ziņu aģentūru fotogrāfi noķēruši kadrus ar tūristiem, kuri savas kataklizmas apdraudētās atvaļinājumu vietas nemaz negrasās pamest.

Dēkaiņi redzami patvērušies viesnīcu bāros, klimstam pa pamestām pludmalēm un pozējot uz milzu viļņu fona. Lai gan evakuācija daudzviet bijusi obligāta, ziņu aģentūras vēsta, ka tūristu iemīļotākajās pludmalēs Kubā apsargiem pat nācies dzenāt vieglprātīgākos atpūtniekus, lai viņus nogādātu dziļāk iekšzemē.

Savukārt pēc vētras aiziešanas daudzi atgriezušies papluinītajās pludmalēs izbaudīt salīdzinoši lielo klusumu un iespēju atrast pat vientuļus līcīšus.

Svētdien spēcīgās vētras "Irmas" epicentrs šķērsoja ASV Floridas štata dienvidrietumus, aiz sevis atstājot postažu – sagrautas būves, applūdušas pilsētas un sarautus kabeļus tūkstošiem kilometru garumā. Savukārt jau pirmdienas rītā vētras spēks, virzoties pār sauszemi, ir ievērojami sarucis, un "Irma" ir vairs tikai pirmās jeb visvājākās kategorijas vētra.

Tās epicentrs virzās uz ziemeļiem ar aptuveni 20 kilometru stundā lielu ātrumu, bet vētras vēji sasniedz 38 m/s lielu ātrumu. Paredzams, ka vētra dosies uz ziemeļiem gar Floridas štata rietumu krastu, izraisot plūdus piekrastes pilsētās.

Meteorologi uzskata, ka pavisam vāja vētra sasniegs Alabamas un Džordžijas štatus. Tiek uzskatīts, ka šī ir šīs sezonas spēcīgākā vētra, lai gan ikgadējā viesuļvētru sezona reģionā ilgst no septembra līdz pat novembra sākumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!