Ziemeļkoreja nomainījusi desmitiem robežsargu robežpunktā, kuru 13. novembrī šķērsoja kāds karavīrs, raksta Ķīnas portāls "South China Morning Post". Tāpat robežšķērsošanas vietā novēroti būvdarbi, kuru mērķis ir novērst līdzīgu notikumu atkārtošanos.

Pārbēdzējs, kura izmisīgais ceļš uz Dienvidkoreju tika fiksēts novērošanas kamerās un vēlāk demonstrēts visā pasaulē, patlaban atkopjas kādā Dienvidkorejas slimnīcā. Bēgšanas laikā 24 gadus vecais vīrietis sašauts vismaz četras reizes.

Dienvidkorejas valdības pārstāvji esot novērojuši pazīmes, ka vienotajā drošības zonā tūlītēji nomainīti visi Ziemeļkorejas robežsargi, vēstījis Dienvidkorejas medijs "Chosun". Šajā par tūristu magnētu kļuvušajā zonā, kas ir vienīgā, kurā abu valstu robežsargi stāv aci pret aci, ikdienā robežu sargājuši 35 līdz 40 robežsargi.

Viņu nomaiņa liecina, ka sargi, visticamāk, tiek vainoti robežpārkāpēja laicīgā neaizturēšanā. Lai gan ziemeļkorejieši centās pārbēdzēju sašaut un viens no sargiem pat uz brīdi šķērsoja demarkācijas līniju, faktiski pats pārkāpjot robežu, bēgli viņiem apturēt neizdevās.

Līdz ar sargu nomaiņu, vietā, kuru šķērsoja Ziemeļkorejas karavīrs pēc tam, kad viņam tajā iebuksēja automašīnas riteņi, īstenoti nelieli būvdarbi. Karavīru stingrā uzraudzībā vairāki ziemeļkorejieši izrakuši dziļu tranšeju, kā arī tai blakus iestādījuši divus kokus. Ziemeļkoreja satiksmei slēgusi arī Panmundžomas tiltu, kuru vīrietim izdevās šķērsot ar automašīnu, lai nokļūtu robežpunktā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!