Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Otrdien Parīzē ikgadējā arodbiedrību 1. maija demonstrācijā ap 1200 galēji kreiso anarhistu grupu dalībnieki dauzīja veikalu skatlogus un dedzināja automašīnas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nekārtības sākās miermīlīgas demonstrācijas pret prezidenta Emanuela Makrona reformām laikā. Nekārtības cēlēji melnās drēbēs ar aizsegtām sejām un kapucēs sāka dauzīt veikala skatlogus un aizdedzināja "McDonalds" restorānu.

Policija pūļa savaldīšanai lika lietā asaru gāzi un ūdens lielgabalus.
Sadursmēs četri cilvēki, tostarp policists, guvuši vieglus ievainojumus.
No pavisam vairāk nekā 200 aizturētajiem trešdien policija apcietinājumā paturējusi 109 personas.

Miermīlīgajā 1. maija demonstrācijā piedalījās ap 55 tūkstoši cilvēku, lēš arodbiedrības. Policijas uzrādītais skaits gan ir tikai 20 tūkstoši. Tas ir ļoti maz, salīdzinot ar 223 tūkstošu cilvēku lielo demonstrāciju pret Makrona reformām septembrī.

Arodbiedrībās ir liela neapmierinātība ar Makrona plāniem mainīt darba likumus. Valsts dzelzceļa kompānijas SNFC darbinieki ir sākusi trīs mēnešu streiku.

Dzelzceļniekiem marta protestos pievienojās arī desmitiem tūkstoši skolotāju, medmāsas un citi valsts darbinieki. Taču Makrons no reformām, kas samazina dažādas valsts darbinieku privilēģijas, sola neatteikties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!