Foto: AFP/Scanpix/LETA

Piektdien Vācijas ziemeļos autobusā notikušajā uzbrukumā ar nazi ievainoti deviņi cilvēki. Uzbrucēja motīvi ir neskaidri, atsaucoties uz varasiestādēm, sestdien ziņo aģentūra AFP.

Piektdien ar cilvēkiem pārpildītais autobuss devās uz Trāvemindi, populāru piejūras kūrortu, kas atrodas netālu no Lībekas, kad piepeši kāds vīrietis izvilka ieroci un pavērsa pret pasažieriem, sacīja Lībekas galvenā prokurore Ulle Hingsta.

Šlēsvigas-Holšteinas štata reģionālais iekšlietu ministrs ziņu aģentūrai DPA atklājis, ka seši cilvēki guvuši ievainojumus no naža, savukārt trīs pasažieri saskārušies ar cita veida traumām, kamēr uzbrucējs iekaustījis autobusa šoferi.

"Laimīgā kārtā neviens netika nogalināts," norādīja Hingsta. Viņa piebilda, ka notikušā cēlonis un apstākļi patlaban nav skaidri.

Autobusa vadītājs nekavējoties esot apstādinājis transportlīdzekli, ļaujot pasažieriem bēgt.

"Pasažieri lēca laukā no autobusa un kliedza. Tas bija šausmīgi. Tad tika iznesti ievainotie. Uzbrucējam bija virtuves nazis," no notikuma vietas netālu dzīvojošais aculiecinieks pavēstīja vietējam laikrakstam "Luebecker Nachrichten".

Autobusa vadītājs izvairījies no letāla iznākuma, spējot rīkoties "ātrā un drošsirdīgā manierē". Anonīma autobusa pasažiere pastāstīja, ka viens no ievainotajiem tikai piedāvājis apsēsties kādai vecai sievietei, kad "uzbrucējs sadūris viņu krūtīs".

Policijas mašīna, kas atradās tuvu, notikuma vietā ieradusies ātri, ļaujot likumsargiem operatīvi aizturēt uzbrucēju, vēsta laikraksts.

Prokurore Hingsta atklāja, ka aizdomās turamais ir 34 gadus vecs Vācijas iedzīvotājs, kurš pēc tautības ir irānis.

"Autobusā Lībekā-Kiknicā notika incidents. Ir ievainoti cilvēki. Neviens nav nogalināts. Uzbrucējs tika pievarēts un šobrīd ir policijas apcietinājumā," tviterī skaidroja Šlēsvigas-Holšteinas policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!