Sveicot Latviju Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā, 4. maijā vairāk nekā 400 dažādās koncertu norises vietās gan Latvijā, gan ārzemēs, Dziesmu un Deju svētku tautas kustības dalībnieki, amatierkori, deju kolektīvi un pūtēju orķestri piedalīsies vienotā koncertakcijā "Ar dziesmu par Latviju", portālu "Delfi" informēja Latvijas kordiriģentu asociācija.

Paredzēts, ka koncerti notiks Latvijas novados, pilsētās un mazpilsētās, vietējos kultūras centros un citās kultūras pasākumu norises vietās.  Koncertakcija notiks vairāk nekā 400 dažādās koncertu norises vietās Latvijā, Anglijā, Austrālijā un ASV. Pirms diviem gadiem līdzīga koncertakcija pulcēja tūkstošiem dalībnieku un klausītāju.

Asociācija akcentē, ka mērķis ir ne tikai sveikt valsti, bet arī "pievērst Latvijas sabiedrības uzmanību Dziesmu un deju svētku kustības galvenajai idejai - dziesmas un dejas mīlestībai, caur kuru apzināmies latvisko identitāti un tautas vienotību".

Tāpat visi koncertakcijas dalībnieki ir aicināti koncertus organizēt plkst. 18.00, koncertus iesākot ar valsts himnu un noslēdzot ar Jāzepa Vītola skaņdarbu "Gaismas pils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!