Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Afganistānas Nagarharas provincē noticis pašnāvnieka uzbrukums, kura rezultātā bojā gājuši 13 cilvēki, bet 25 ievainoti, raksta "Al Jazeera".

Uzbrukums noticis mītiņa laikā, kurā uzstājās Afganistānas parlamenta kandidāts. Uz mītiņu bija ieradušies aptuveni 250 cilvēki. Neviens pagaidām nav uzņēmies atbildību par uzbrukumu, tomēr grupējumi "Taliban" un "Daesh" iepriekš ir solījuši traucēt vēlēšanu procesu, vēsta "Al Jazeera".

Parlamentārās vēlēšanas Afganistānā paredzētas 20. oktobrī. Tajās uz iekļūšanu parlamentā kandidēs 2500 cilvēku. Pirmsvēlēšanu process Afganistānā ir bijis sarežģīts. Dažādi faktori, tostarp, neefektīva birokrātija un apsūdzības par krāpniecību rada bažas par to vai pēc vēlēšanām tiks iegūts uzticams rezultāts.

Plānots, ka vēlēšanu dienā Afganistānas drošības spēku vienības apsargās vairāk nekā 5000 vēlēšanu iecirkņu visā valstī. Savukārt vairāk nekā 2000 vēlēšanu iecirkņi, kuriem bija paredzēts strādāt balsojuma dienā, būs slēgti drošības apsvērumu dēļ, raksta "Al Jazeera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!