Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas policija otrdien ieteikusi apsūdzēt iekšlietu ministru Arji Deri krāpšanā un uzticības laušanā saistībā ar nekustamo īpašumu darījumiem.

Lēmums par apsūdzību izvirzīšanu Deri, kurš vada ultraortodoksālo jūdaistu partiju "Šas" un jau ir izcietis cietumsodu par korupciju, būs jāpieņem ģenerālprokuroram. Cita starpā ir arī liecības par pārkāpumiem nodokļu jomā - naudas atmazgāšanu vairāku simtu tūkstošu dolāru apjomā.

Izmeklēšanas gaitā veikta pārbaude par lielu naudas summu pārskaitījumiem ministram saistībā ar zemes pārdošanu, norādīja policija. Deri savu vainu noliedz. Šīs ir kārtējās aizdomas par korupciju, kas met ēnu pār premjerministra Benjamina Netanjahu valdību.

Policija ieteikusi izvirzīt apsūdzības korupcijā Netnajahu saistībā ar divām atsevišķām korupcijas lietām, un sagaidāms, ka ģenerālprokurors par apsūdzību izvirzīšanu lems tuvāko mēnešu laikā.

Deri 2000.gadā tika piespriesti trīs gadi cietumā par 155 000 dolāru kukuļu pieņemšanu. Viņa vadītā partija "Šas" ir svarīgs partneris Netanjahu labējā spārna koalīcijā. Atšķirībā no daudzām citām valstīm Iekšlietu ministrija Izraēlā nepārrauga policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!