Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Krievijas daiļslidotāja un prezidenta Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova sieva Tatjana Navka kļuvusi par 16% akciju īpašnieci okupētās Krimas pussalas sāls ražošanas kompānijā "Galit", vēsta portāls "The Bell".

Navka savu daļu kompānijā ieguvusi novembra beigās. Ap to pašu laiku "Galit" ieguva tiesības slēgt 26 miljonu rubļu (343 tūkstoši eiro) līgumu par tehniskās sāls piegādi Krimas ceļu uzturētājam "Krimavtodor".

"Galit" bija vienīgā kompānija, kas piedalījās konkursā. Saskaņā ar "The Bell" rīcībā esošo informāciju īpašumtiesības uzņēmumā "Galit" ir arī Federāciju Padomes loceklim Jurijam Volkovam, TV kanāla "Cargrad" īpašniekam Konstantīnam Malofejevam un kaskadierim Aleksandram Inšakovam.

Pati Navka uz "The Bell" jautājumiem neatbildēja, bet kompānijā "Galit" paziņoja, ka nevar ne apstiprināt, ne noliegt, vai daiļslidotājai Navkai ir īpašuma daļas uzņēmumā.

2015. gadā opozicionāra Alekseja Navaļnija "Korupcijas apkarošanas fonds" publicēja informāciju par Peskova un Navkas īpašumiem. Piemaskavā esošas mājas vērtību, kurā dzīvo laulātie, fonds novērtēja uz gandrīz miljarda rubļu (13 miljoni eiro) apmērā.

Tāpat Navaļnijs atklāja, ka Peskovs atpūties uz dārgas luksusa jahtas.

Mediju uzmanības lokā bija nonācis uz Peskova rokas pamanītais pulkstenis 37 miljonu rubļu (488 tūkstoši eiro) vērtībā, kas pārsniedz Peskova oficiālo ienākumu apjomu. Putina preses sekretārs tad apgalvoja, ka pulkstenis ir sievas Navkas dāvana abu kāzās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!