Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Dānijā aizturēts kāds 24 gadus vecs Latvijas pilsonis, kurš svētdien dzērumā izraisītā autoavārijā nogalināja 41 gadu vecu sievieti un viņas septiņus gadus veco meitu. Pirmdien slimnīcā no gūtajiem ievainojumiem miris arī sievietes deviņus gadus vecais dēls, vēsta dāņu medijs "TV2".

Incidenta brīdī sieviete, kuras automašīnā atradās arī trīs viņas bērni, bija apstājusies krustojumā pie Hodsageras ciema netālu no Holstebro pilsētas, lai pagrieztos pa kreisi. Latvijas pilsoņa vadītais auto lielā ātrumā ietriecies sievietes mašīnā no aizmugures, sievieti un meitenīti nogalinot tūlītēji.

Aculiecinieki tiesā norādījuši, ka īsi pirms sadursmes redzējuši vīrieša vadītajam līdzīgu auto braucam ļoti lielā ātrumā. Cietušo automašīna pēc trieciena esot pārvērsta par lūžņu kaudzi, vēsta vietējais medijs.

Izmeklētājs atklājis, ka vīrietim jau Latvijā esot atņemtas tiesības par braukšanu dzērumā. Viņš Dānijas tiesībsargiem gan kategoriski noliedzis, ka viņam vispār jebkad būtu bijušas tiesības.

Tāpat viņš skaidrojis, ka iepriekšējā dienā ar draugiem dzēris degvīnu un alu, taču svētdienas rītā neesot lietojis alkoholiskos dzērienus. Pārbaudēs gan policija konstatēja augstu alkohola saturu apsūdzētā asinīs. Turklāt izmeklētājs Ibens Holms norāda, ka 24 gadus vecā vīrieša auto atrastas arī atvērtas alus skārdenes.

Avārijas izraisītājs tiek apsūdzēts slepkavībās un braukšanā dzērumā, tomēr viņš savu vainu pilnībā noliedz. Latvijas pilsonis apgalvojot, ka mašīna viņa ceļā apstājusies tik pēkšņi, ka neesot bijis iespējams izvairīties no sadursmes.

Tiesa kā pagaidu drošības līdzekli uz izmeklēšanas laiku viņam noteikusi četru nedēļu ilgu apcietinājumu.

Dānijas medijs vēsta, ka vēl viens mirušās sievietes bērns atrodas slimnīcā ar smagiem ievainojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!