Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Krievijas Urālu apriņķa Militārā tiesa piespriedusi 24 gadu ieslodzījumu bijušajam Federālā drošības dienesta (FDD) darbiniekam Aleksejam Korotkovam, kurš bandas sastāvā pastrādāja slepkavības un laupīšanas, vēsta aģentūra "Interfax".

Korotkovs bija tā sauktās "FDD bandas" loceklis – tā bija organizēta noziedzīgā grupa, kurā darbojās esoši specdienestu darbinieki, FDD sambo treneris un policists.

Tiesa atzina Korotkovu par saistītu ar septiņām slepkavībām, 13 bruņotām laupīšanām, auto zādzībām un laupīšanām. Pavisam grupējums pastrādājis 53 slepkavības.

Noziedzīgais spēka struktūru darbinieku grupējums darbojās Tjumeņā no 2008. līdz 2017. gadam.

Zināms, ka visi bandas locekļi FDD darbinieki bijuši ar "karsto punktu" pieredzi dienesta laikā. Tas palīdzējis viņiem ik gadu izturēt iekšējā drošības dienesta pārbaudes. Pārbaudēs ar poligrāfu viņi emocionāli reaģējuši uz jautājumiem par vardarbību, bet eksperti uzskatīja, ka reakcija ir saistīta ar pārdzīvoto kaujas pieredzi.

Korotkovs savu vainu atzina un sadarbojās ar izmeklēšanu, tāpēc prokuratūra nepieprasīja viņam mūža ieslodzījumu.

Par grupējuma līderi izmeklētāji uzskata FDD specdienesta snaiperi kapteini Vladimiru Giljevu. Viņš 2017. gadā aizturēšanas izolatorā izdarīja pašnāvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!