Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lībijas nogalinātā diktatora Muamara Kadafi dēls Seifs al Islams lūdzis Krievijas atbalstu viņa cīņā par Lībijas prezidenta krēslu 2019. gadā gaidāmajās vēlēšanās, atsaucoties uz savu avotu, ziņo aģentūra "Bloomberg".

Saskaņā ar aģentūras ziņoto, Kadafi jaunākais adresējis vēstuli Kremļa saimniekam Vladimiram Putinam. Sūtījumu diktatora dēls personīgi nodevis Krievijas Ārlietu ministrijas vadītāja vietniekam Mihailam Bogdanovam. Abu tikšanās notikusi decembrī.

Vēstulē Kadafi paudis cerību, ka Maskava kļūs par starpnieku sarunās ar dažādiem Lībijas politiskajiem spēkiem, kā arī sniegs viņam finansiālu palīdzību.

Krievija pagaidām neesot izlēmusi, kuru no potenciālajiem Lībijas prezidenta amata kandidātiem atbalstīs, atklājis aģentūras avots.

Ar ANO atbalstu rīkotas prezidenta vēlēšanas Lībijā ieplānotas 2019. gada sākumā. Iepriekš tās tika paredzētas decembrī, bet tika pārceltas pēc Palermo notikušas konferences, kurā piedalījās Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs un Lībijas spēku komandieris Halifs Haftars, kurš uztur kontaktus ar Maskavu un tiek uzskatīts par vienu no prezidenta krēsla pretendentiem, skaidro "Radio Svoboda".

Diktatora Muamara Kadafi dēls Seifs al Islams Kadafi ir dzimis 1972. gadā Tripolē, studējis Lībijā un Šveicē, ieguvis filozofijas doktora grādu. Deviņdesmito gadu beigās iestājās par liberālām reformām valstī.

Pēc tam, kad tautas sacelšanās laikā 2011. gadā no varas tika gāzts viņa tēvs, Saifs al Islams vadīja pretošanos Lībijas Pārejas nacionālajai padomei, bet nonāca pārejas valdības atbalstītāju gūstā.

2015. gadā viņam tika piespriests nāvessods. Pēc gada tika ziņots, ka viņš ir amnestēts un atbrīvots. 2018. gada martā Kadafi jaunākais paziņoja par pretendēšanu uz prezidenta krēslu.

Par Muamara Kadafi pēdējām dzīves dienām var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!