Foto: Kadrs no video

Krievu arhitekti Svetozars Andrejevs un Jeļena Britanišskaja izstrādājuši oriģinālu piedāvājumu pirms dažiem gadiem sabrukušā Maltas dabas objekta Azūras loga atjaunošanai, ziņo "Design Boom".

Par Maltas ikonu uzskatītā klinšu arka bija Gozo salas apmeklētākais tūrisma objekts līdz pirms gandrīz diviem gadiem, 2017. gada 8. marta rītā, vētras laikā sabruka. Klinšu veidojumu jūra noārdījusi pilnīgi, neatstājot nekādas liecības par to.

Jau līdz šim vairākkārt izskanējuši piedāvājumi atjaunot Azūra logu, lai atjaunotu tūristu plūsmu uz otru lielāko Maltas salu, tomēr krievu arhitektu piedāvājums logu veidot kā pulēta tērauda celtni ir līdz šim neredzēts. Projekts "Maltas sirds" paredz uzbūvēt robustu izstāžu zāli vairākos līmeņos, kuras proporcijas pilnībā atbilstu sabrukušajai klintij.

Tajā būtu pieci stāvi, kuri gan nebūtu strikti nodalīti, bet pārietu cits citā kā pa spirāli. Kopējo telpu platība būtu aptuveni 5000 kvadrātmetru, kas esot gana, lai piedāvātu visaptverošu izstādi par Maltas salu bagāto vēsturi. Projekts iesniegts kā piedāvājums Maltas amatpersonām, atzīmē medijs, tomēr pagaidām oficiāla atbilde par to, vai tik vērienīgas investīcijas tūrisma objekta atjaunošanai vispār ir paredzētas.

THE HEART OF MALTA / Project By The Svetozar Andreev Studio from Svetozar Andreev on Vimeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!