Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka ASV karavīri Sīriju atstās lēnām, tomēr konkrētu laika periodu, kurā tiem paredzēts pamest valsti, nenosauca, ziņo "Al Jazeera".

Decembrī Tramps paziņoja, ka ASV karavīri aizies no pilsoņu karā nomocītās Sīrijas. Šis lēmums bija pretrunā padomiem, kurus prezidentam sniedza viņa nacionālās drošības padomnieki. Dažas dienās vēlāk no amata atkāpās aizsardzības ministrs Džeimss Matiss.

Aizvadīto dienu laikā Tramps uzsvēris, ka karavīru atsaukšana no Sīrijas būs pakāpeniska un netiks sasteigta, atzīmē medijs. "Mēs lēnām sūtām savus karavīrus mājās, lai tie varētu būt kopā ar savām ģimenēm, tajā pašā laikā turpinām cīnīties pret [teroristiskā grupējuma] "Daesh" paliekām," pirmdien mikroblogošanas vietnē "Twitter" izteicās Tramps.

Trešdien Tramps atkal norādīja, ka karavīru atsaukšanas process nenotiks ātri, taču konkrētu laika periodu, kurā bruņotajiem spēkiem paredzēts pamest Tuvu Austrumu valsti, nenosauca. ASV prezidents piebilda, ka nekad nav teicis, ka Sīriju atstās "rītdien".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!