Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas Bruņoto spēku pārstāvji paziņojuši, ka izmantojot neierastas metodes, likvidējuši divus no kopumā pieciem nesen uzietiem tuneļiem, kas veduši no kaimiņvalsts Libānas uz Izraēlu, vēsta militārais portāls "Janes".

Izraēla apgalvo, ka pazemes tuneļus zem abu valstu robežas potenciālu uzbrukumu īstenošanai izrakuši Irānas balstītā Libānas grupējuma "Hezbollah" kaujinieki potenciālu uzbrukumu īstenošanai. Starpvalstu robeža ir stingri apsargāta, turklāt vietām tajā uzcelta vairākus metrus augsta cementa siena (attēlā Libānas karavīri skatās uz Izraēlu pie Kfarkilas ciema).

Tunelis, kas Izraēlā vedis no Libānas robežciema Aitasšābas (kartē zemāk), iznīcināts, to kontrolēti saspridzinot 26. decembrī.

Savukārt tunelis no Kfarkilas (kartē zemāk) aizbetonēts 27. decembrī, turklāt cements izplūdis vairs neizmantotā cementa rūpnīcā. Izraēlas Bruņoto spēku pārstāvji uzsver, ka tas tikai kārtējo reizi apliecinot, ka "Hezbollah" izmanto civiliedzīvotāju apdzīvotus rajonus Libānas dienvidos savu pozīciju maskēšanai un izveidošanai, tādējādi pārkāpjot ANO Drošības padomes rezolūciju 1701, kā arī izmantojot libāņus par dzīvo vairogu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!