Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēla un Čada atjaunojušas diplomātiskās attiecības, svētdien, viesojoties Čadā, paziņojis Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Netanjahu un Čadas prezidents Idriss Debijs "paziņojuši par diplomātisko attiecību atjaunošanu Čadas un Izraēlas starpā," informēja Netanjahu birojs.

Diplomātiskās attiecības abu valstu starpā tika sarautas 1972. gadā.

Netanjahu ieradās Čadas galvaspilsētā Ndžamenā šorīt. Viņu lidostā sagaidīja Čadas ārlietu ministrs un pēc tam premjers devās tikties ar Debiju.

Netanjahu pirms došanās uz Čadu sacīja, ka gaidāms "vēsturisks un nozīmīgs izrāviens".

"Tā ir daļa no revolūcijas, ko veicam arābu un islāma pasaulēs (..). Gaidāmas vēl citas lielas ziņas," paziņoja Netanjahu.

Čadas prezidents viesojās Izraēlā novembrī. Netanjahu birojs toreiz informēja, ka abi līderi apsprieduši cīņu pret terorismu un divpusējās sadarbības veicināšanu lauksaimniecības, robežu aizsardzības, veselības aprūpes, tehnoloģiju un citās jomās.

Debijs, kurš atrodas pie varas jau gandrīz 30 gadus, pārvalda Čadu ar dzelzs dūri. Taču pateicoties Čadas armijas ieguldījumam cīņā pret islāmistu grupējumu "Boko Haram" Nigērijā, Kamerūnā un Nigērā, Čada kļuvusi par svarīgu sabiedroto Rietumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!