Foto: AFP/Scanpix/LETA

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro solījis pārskatīt savas valsts diplomātiskās attiecības ar ASV un kritizējis ASV viceprezidenta Maika Pensa pausto atbalstu opozīcijai pirms trešdien gaidāmajiem protestiem, raksta "Al Jazeera".

"ASV prezidenta Donalda Trampa un visas Amerikas tautas vārdā, ļaujiet man paust nelokāmu ASV atbalstu, kad jūs, Venecuēlas, tauta, paceliet savas balsis, saucot pēc brīvības," video ziņojumā izteicās Penss. ASV viceprezidents piebilda, ka Nikolass Maduro ir "diktators", kuram nav leģitīmu tiesību pretendēt uz varu un ka viņš nav kļuvis par prezidentu brīvās un godīgās vēlēšanās, vēsta medijs.

Venecuēlas opozīcija trešdien plāno rīkot protestus pret Maduro valdību. Plānots, ka demonstrācijās dosies arī valdības atbalstītāji. Atbildot uz Pensa komentāriem, Maduro izteicās: "Nekad iepriekš augsta līmeņa amatpersona nav teikusi, ka opozīcijai vajadzētu gāzt valdību."

Maduro savu otro prezidentūras termiņu oficiāli uzsāka 10. janvārī. Viņš uzvarēja prezidenta vēlēšanās, kuras lielākā daļa opozīcijas pārstāvju boikotēja.

Venecuēla šobrīd atrodas smagā ekonomiskā stāvoklī. Gada inflācija šobrīd pārsniegusi vienu miljonu procentu, pārtikas un medikamentu cenas ir tik augstas, ka lielākā daļa cilvēku tos nevar atļauties. Miljoniem iedzīvotāju ir pametuši valsi, raksta "Al Jazeera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!