Foto: AFP/Scanpix/LETA

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs ceturtdien Pasaules Ekonomikas foruma laikā Davosā brīdinājis, ka pasaule zaudē sacensībās, kad runa ir par klimata izmaiņām.

"Klimata izmaiņas ir mūsu laikmetu definējošais jautājums. Un mēs zaudējam sacensībās," sacīja Gutērrešs, uzsverot, ka būtiski ir mainīt šo tendenci.

"Mums nepieciešama politiskā griba un nepieciešamas valdības, kas saprot, ka tā ir mūsu laiku svarīgākā prioritāte," norādīja ANO ģenerālsekretārs, vienlaikus atzīstot, ka viņš daudz necer uz šādu apņemšanos no valstu puses.

Parīzes klimata vienošanos satricinājusi Savienoto Valstu izstāšanās un Brazīlijas jaunā līdera Žaira Bolsonaru draudi sekot ASV piemēram.

Gutērrešs norādīja, ka Parīzes vienošanās nosacījumi jau ir nepietiekoši. "Ja tas, par ko vienojāmies Parīzē, piepildītos, temperatūra paaugstinātos vairāk kā par trim grādiem pēc Celsija. Mums nepieciešams, lai valstis dod stingrākus solījumus," paziņoja Gutērrešs, izmantojot video straumēšanas pakalpojumu "Facebook Live".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!