Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lielbritānijas vecākais nacionālais koordinators pretterorisma jautājumos Nīls Basu izteicies, ka ASV prezidents Donalds Tramps, atsaucot bruņotos spēkus no Sīrijas, teroristiskajai organizācijai "Daesh" sniedzis propagandas uzvaru, atsaucoties uz medija "The Independent" rīcībā esošo informāciju, raksta portāls "UK Defence Journal".

"Tu dod "Daesh" propagandas uzvaru, ja tu saki "mēs iesim prom"," norādīja Basu, piebilstot, ka šis Trampa lēmums nav labvēlīgs Lielbritānijai. Basu izteicās, ka "Daesh" ietekmi būtiski samazinājuši tās teritoriālie zaudējumi, tomēr joprojām jācīnās pret grupējuma propagandas materiāliem, kuri joprojām ir izplatīti, vēsta portāls.

ASV nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons iepriekš izteicās, ka ASV aiziešana no Sīrijas ir atkarīga no vairākiem priekšnoteikumiem. Kā vienu no priekšnoteikumiem Boltons minēja drošības garantiju panākšanu Ziemeļsīrijā dzīvojošajiem kurdiem.

Donalds Tramps decembrī paziņoja, ka ASV bruņotie spēki pametīs Sīriju un ka to galvenais uzdevums - "Daesh" sakaušana - ir izpildīts. Šis prezidenta lēmums izsauca plašu kritiku gan ASV, gan citviet pasaulē. Šobrīd nav skaidrs, kad ASV karavīri pilnībā atstās Tuvo Austrumu valsti, bet viss liecina, ka tas varētu notikt tuvāko nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!