Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālijas austrumu daļā, netālu no Kvīnslendas, meteorologi sestdien prognozē spēcīgu lietu, kas tikai palielinās tur jau esošo plūdu apmēru, ziņo “Reuters”.

Vairāki iedzīvotāji jau ir tikuši evakuēti no Kvīnslendas pēc tam, kad vairākas dienas reģionu skāra musonu lietus. Evakuēto skaits netiek precizēts, bet meteoroloģijas dienests izplatītajā paziņojumā min, ka vairākas vietas ir sasniegušas maksimālo plūdu līmeni.

"Parasti musonu lietus ilgst dažas dienas, bet šis turpinās jau nedēļu un turpināsies vēl dažas dienas," teikts Austrālijas meteoroloģiskā centra paziņojumā.

Tiek gaidīts, ka sestdienā nolīs mēneša norma 200 mm apmērā.

Vietējās autoritātes ir izplatījušas vairākus plūdu brīdinājumus un ieteikušas iedzīvotājiem izvairīties no ceļu lietošanas, kā arī pārvākties uz augstākām mājvietām, ja plūdu stāvoklis vēl vairāk pasliktinās.

Janvāris bija karstākais reģistrētais mēnesis Austrālijā, kopš valstī uzsākta meteoroloģisko datu vākšana. Vidējā temperatūra daudzviet pārsniedz +30 grādus pēc Celsija, kas dažās vietās raisījis arī plašus savvaļas ugunsgrēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!