Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc samita ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu izteicās, ka Phenjanai nepieciešamas drošības garantijas, lai panāktu, ka tā pārstāj attīstīt savu kodolprogrammu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Šādas garantijas būtu jāpanāk multinacionāla formāta ietvaros, piebildis Krievijas prezidents. Putins neminēja kādas konkrētas drošības garantijas vēlētos Ziemeļkorejas līderis, taču norādīja, ka Krievija atbalsta ASV aicinājumu panākt pilnīgu Korejas pussalas atbruņošanu no kodolieročiem jeb denuklearizāciju, ziņo portāls DW. “Tā [denuklearziācija] viennozīmīgi ir kopīga prioritāte,” teica Putins.

Kims Čenuns tikšanos ar Putinu raksturoja kā ļoti nozīmīgu. Putins izteicās, ka Kims bijis visai atvērts un brīvi runājis par visiem jautājumiem, kas bija iekļauti samita dienaskārtībā.

Krievijas prezidents piebilda, ka ir gatavs samitā apspriesto pārrunāt ar ASV pārstāvjiem, raksta “DW”. Kims un Putins tikās Krievijas Tālo Austrumu pilsētā Vladivostokā. Ziemeļkorejas līderim šī bija pirmā oficiālā vizīte Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!